Om

Jeg har altid været kreativ og haft trang til at skabe. Keramik har fascineret mig i mange år, men det var først da jeg tog et semester på Engelsholm Højskole i foråret 2018, at jeg for alvor prøvede kræfter med faget. Jeg forelskede mig fuldstændig i arbejdet med ler, og i oktober 2019 oprettede jeg min virksomhed.

Processen

Ler er et fascinerende materiale at arbejde med, og processen fra ler til keramik tager flere uger. Det er et arbejde der kræver stor tålmodighed, og det kan være frustrerende når ler, glasur eller ovn ikke vil, som man selv vil. Men når det lykkes, eller når man overraskes af noget, som er endnu bedre end forventet, er det alle frustrationerne og de mange timer i værkstedet, værd.
Jeg arbejder i stentøjsler og alle mine produkter kan tåle maskinopvask. Når et emne er lavet færdigt, skal det tørre nogle dage eller uger afhængigt af størrelsen. Derefter brændes det første gang ved 950 grader, som kaldes en forglødning. Herefter kan emnet glaseres og brændes igen ved omkring 1250 grader. Efter ca. 36 timer er ovnen kølet af, og man kan tømme ovnen. 

Der er lagt kærlighed i hvert enkelt produkt, og jeg håber de vil bringe glæde i mine kunders hjem.


Kærlig hilsen Marle